Rukomet
1

Nakon dramatične završnice i produžetaka rukometaši Danske slavili nad Poljacima

Piše: E. M.
Foto: EPA
Foto: EPA
Rukometaši Danske nakon napete završnice i produžetaka porazili su selekciju Poljske rezultatom 29:28 te se plasirali u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru gdje će igrati sa selekcijom Francuske.

Selekcija Danske večeras je na početku susreta nametnula svoj tempo igre te postigla tri gola preko Olsena Mortena i Hansena Mikela. Poljaci se nakon tri primljena pogotka bude te stižu prednost Danaca preko golova Jurkiewicza.

Do izjednačenja dolazi kod rezultata 5:5 u 12. minuti susreta kada Poljak Syprzak na asistenciju Bieleckog loptu šalje u gornji lijevi ugao. Hansen donosi novo vodstvo za Dance (5:8), koji to ubrzo stižu nakon čega se igra gol za gol. Pred kraj prvog poluvremena Hansen je u 24. minuti donio najveće vodstvo za Dance od +4, ali se na pauzu otišlo pri rezultatom 15:16.

Drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo iznenađenja, a slična igra prenijela se iz završnice prvog poluvremena. Poljaci stižu zaostatak i dolaze u blagu prednost kod rezultata 19:17 nakon čega je sve do same završnice bilo neizvjesno.

Obje ekipe su u posljednjim minutama susreta imale vodstvo od jednog gola što su protivnici stizali, a 14 sekundi do kraja susreta u dramatičnoj završnici Daszek ruši sve nade Danaca te poravnava rezultat na 25:25 za produžetke.

Danci su u prvi produžetak ušli sa igračem manje, a nakon četiri minute igre postigli su tri gola za 25:28 dok je prvi produžetak završio sa rezultatom 26:29.

U drugom produžetku Poljaci smanjuju prednost Danaca na 27:29 golom Lijewskog. Samo nekoliko sekundi do kraja Bielecki ponovo smanjuje prednost Danaca na 28:29, ali nije bilo vremena za novo poravnanje tako da je to ujedno bio i konačan rezultat kvalitetne rukometne predstave.