Historijski uspjeh
0

Musić i Šarić primili rukometaše i rukovodstvo RK Bosna

FENA
Povodom ostvarenja najvećeg poslijeratnog uspjeha i plasmana u osminu finala među 16 najboljih ekipa evropske Lige prvaka, premijer Kantona Sarajevo (KS) Fikret Musić i ministar kulture i sporta KS Ivica Šarić primili su danas u Sarajevu rukometaše i rukovodstvo Rukomentnog kluba "Bosna - BH Gas".

Ocijenjeno je da je ovaj plasman ujednoe i najveći uspjeh bh. klupskog sporta za koji su podjednako zaslužni svi igrači, Irfan Smajlagić i njegov stručni štab, ali i čelni ljudi "studenata", saopćeno je iz Press službe KS.

"Vaš rezultat je pokazatelj da se uporan rad i zalaganje uvijek isplate, bez obzira na sve poteškoće s kojima se bh. rukomet, ali i sport uopće, posljednjih godina susreće. Vaš uspjeh doživljavamo svojim, i zato smo sretni i ponosni na vas. Vi ste najbolji reprezenti naše zemlje, te mi je izuzetna čast ugostiti vas i čestitati vam na postignutom uspjehu. Želim da sa ovakvim, ali i još boljim, rezultatima nastavite i u budućnosti", istaknuo je premijer Musić.

"Bosna" je grupnu fazu Lige prvaka završila s pet osvojenih bodova, kao i u prethodne dvije sezone, kada nije uspjela proći u drugi krug ovog takmičenja.

Žrijebom u Beču u ponedjeljak je odlučeno da rukometaši "Bosne BH Gas" u osmini finala najelitnijeg evropskog klupskog rukometnog takmičenja igraju s ruskim "Čehovskim Medvedima".

"Svjesni smo da smo dobili vrhunskog protivnika, ali da smo dobili bilo koga drugoga - njemački "Kil", mađarski "Vesprem" ili francuski "Monpelje" isti bi osjećaj bio. Činjenica je da i kada smo počinjali igrati Ligu prvaka niko nam nije davao šanse da prođemo u osminu finala, ali uspjeli smo. Ono što obećavamo je da se nećemo unaprijed predati, te da ćemo u ove dvije utakmice dati maksimum", kazao je trener Smajlagić.

"Bosna" će prvu utakmicu protiv "Čehovskih Medveda" igrati 27. marta, a revanš u periodu od 30. marta do 3. aprila.

Ministar Šarić je istaknuo da će Ministarstvo kulture i sporta KS, kao što je to i do sada činilo, dati punu podršku vrhunskim sportistima i klubovima, a među njima posebno mjesto zauzima RK "Bosna - BH Gas".

"Želimo pružiti maksimalnu potporu našim sportistima i kulturnjacima, koji su u stvari ogledalo bh. društva, a svojim uspjesima i vrhunskim rezultatima na najbolji način predstavljaju našu zemlju u Evropi i svijetu", naglasio je on.

Musić i Šarić ujedno su uručili prigodne poklone rukometašima i rukovodstvu "Bosne - BH Gasa", te im zaželjeli mnogo sreće u narednim utakmicama, ali i uopće u daljem radu.