Rukomet
19

Muhamed Toromanović za Klix.ba: Mi smo spoj mladosti i iskustva koji dobro funkcioniše

Piše: A. D.
Muhamed Toromanović (Foto: Klix.ba)
Muhamed Toromanović (Foto: Klix.ba)
Muhamed Toromanović predvodit će rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Pivot Creteila zadovoljan je radom u prvim danima priprema u Mostaru.

"Treninzi su dosta naporni, ali to je bilo za očekivati u prvim danima priprema. Moramo se navići na ovaj ritam i brže se oporavljati od umora s obzirom na to da nas u Kataru očekuje niz utakmica u relativno kratkom vremenskom razdoblju“, kazao je Toromanović za Klix.ba.

Akcenat rada na početku priprema je na sticanju fizičke spreme jer je pred Markovićevim izabranicima pet mečeva u svega sedam dana.

"Zgusnut raspored neće predstavljati veliki problem ako svi ostanemo zdravi. Imat ćemo dovoljno vremena za odmor između utakmica, a većina igrača i u svojim klubovima ima naporne treninge i teške rasporede utakmica“, smatra Toromanović.

Toromanović će u Kataru biti jedan od igrača koji će na svojim leđima ponijeti najveći teret.

"Pokazalo se u minulim kvalifikacijama da ovaj tim, koji je spoj iskustva i mladosti, funkcioniše dobro. Mi stariji smo spremni preuzeti veću odgovornost, a sve će zavisiti od toga kako ćemo koju utakmicu igrati i kakav će biti naš sistem igre. Mi sa svih pozicija možemo zaprijetiti svim reprezentacijama. Mnogi igrači su mladi i neiskusni, ali svi oni odlično igraju rukomet", kazao je na kraju Toromanović.