Rukomet
154

MRK Goražde titula jesenjeg prvaka: Goraždani lako protiv Iskre

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
MRK Goražde je ponio titulu jesenjeg prvaka Prve lige pobjedivši Iskru iz Bugojna na domaćem terenu. Rezultat je glasio 45: 34 (23:19) pa su rukometaši Goražda imali mnogo razloga za slavlje.

Protiv Iskre je, kažu, bilo lako, a najefikasniji kao i obično bio je kapiten ekipe Damir Delić sa 13 pogodaka. Potvrđuje za Klix.ba da među igračima vlada odlična atmosfera, jer ovakav rezultat otvara put do Premijer lige gdje, smatraju, ovoj ekipi i jeste mjesto.

"Mi smo prezadovoljni rezultatom i igrom čitave ekipe. Nismo ispustili niti jedan bod i to dovoljno govori o našem radu i zalaganju. Tim je sastavljen u potpunosti od mladih domaćih igrača, a atmosfera među nama je sjajna. Ja sam zadovoljan svojim učinkom ali mi smo prije svega tim i to odličan tim, vidjet će to publika i na kraju sezone", obećava Tarik Žiga, rukometaš Goražda.

Iako su polusezonu pratili brojni problemi u klubu, mladi tim na čelu sa trenerima Admirom Sijerčićem i Amerom Terovićem uspio je obezbijediti prvo mjesto.

"Ovo su momci koji igraju srcem za ovaj klub, oni dvije godine nisi dobili nikakva primanja, jer su se odrekli svega u korist kluba kako bi ga spasili od potpunog propadanja. Za mene su oni najveći pobjednici bez obzira kako sve završilo na kraju. Njima ide sva zahvalnost za ovaj uspjeh, a to je najmanje što možemo“, ističe Nasko Krajišnik, predsjenik Uprave kluba.

Dodaje kako je Uprava imala mnogo problema oko konsolidacije kluba, od blokiranih računa, tužbi, odlaska igrača, pa ja najmanje prostora bilo da se bave ekipom.

"Mada su svi bili skeptični i gledali nas sa podsmijehom od kada smo preuzeli klub ponosni smo na činjenicu da polako, ali sigurno vraćamo klub tamo gdje mu je mjesto. Škola rukometa je u punom pogonu, preko naših sponzora obezbijedili smo svu potrebnu opremu, termine za treninarenje i učestvovali na mnogo internacionalnih turnira za kratko vrijeme. Tu ćemo biti agresivni i ubuduće, boreći se za što bolje uslove rada sa djecom", dodaje Krajišnik.

Dodaje kako Goražde traži svoja rješenja kao klub.

"Imamo sjajnu tradiciju, navijače i onu karizmu koja se bila izgubila, a to znači da grad ponovo živi za rukomet. Došli smo do pola puta, dalek je put do uspjeha, ali nadam se da ćemo svi ponovo slaviti, jer ovaj grad to zaslužuje“, mišljenja je Krajišnik i pri tome se zahvalio na podršci sponzorima, ali i i publici koja nije odustala od MRK Goražde