Regionalna SEHA liga
0

Moćni Metalurg pobijedio Borac u banjalučkom Boriku

Sarajevo-x.com
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Pored sjajne atmosfere u banjalučkoj dvorani Borik, rukometaši Borac m:tela večeras su u meču šestog kola Regionalne SEHA lige poraženi od makedonskog Metalurga rezultatom 26:31.

Iako su Banjalučani pred utakmicu najavljivali da za moćni makedonski tim pripremaju iznenađenje i da pred svojom publikom žele pobjedu, to se nije dogodilo, jer je Metalurg u potpunosti opravdao ulogu favorita.

Tim iz Skoplja je imao kontrolu tokom čitave utakmice, a prednost od nekoliko golova razlike čuvao do kraja meča te utakmicu mirno priveo kraju.

Ovo je peta pobjeda Metalurga u Regionalnoj SEHA ligi, sa kojom su Makedonci vodeći tim na tabeli. Istovremeno, Borac je treći put poražen, a sljedeći susret Banjalučani igraju 8. novembra, ponovo u svom gradu, protiv Sutjeske iz Nikšića.

Susret u dvorani Borik počeo je minutom ćutanja u pomen nedavno preminulom Iztoku Pucu, koji je svojevremeno nosio dres banjalučke ekipe.

Treba istaći da su Banjalučani na večerašnjem meču ponovo imali podršku najvatrenijih pristalica, popularnih Lešinara. Ipak, pored sjajne atmosfere i ambijenta, domaći igrači nisu uspjeli da zabilježe novu pobjedu, koju će Borac tražiti u narednom susretu.