Rukomet
0

Ministarstvo će nastaviti podržavati bh. rukometaše

Sarajevo-x.com
Povodom uspješnog starta u kvalifikacionim utakmicima za Rukometno svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine i pobjede nad reprezentacijom Finske, ministar kulture i sporta KS Emir Hadžihafizbegović i poslanik u Skupštini KS Sabahudin Delalić primili su danas rukometaše Reprezentacije BIH, predvođene selektorom Halidom Demirovićem.

“Ostvarili ste veliku pobjedu u Finskoj. Vi našoj državi dajete uvijek više od igre, a njoj upravo to treba, jer svaka nova sportska pobjeda puni akumulatore nacije. Ministarstvo kulture i sporta će biti uz bosanskohercegovačke rukometaše i pružati im finansijsku i moralnu podršku u toku narednih kvalifikacionih utakmica, jer je naše opredjeljnje davanje maksimalne podrške vrhunskim sportistima, klubovima i selekcijama, što vi zasigurno jeste“, istakao je ministar Hadžihafizbegović.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nastavku kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj sutra u Sarajevu dočekuje selekciju Finske.

Na kraju druženja svojim gostima ministar Hadžihafizbegović uručio je prigodne poklone, te im se još jednom zahvalio na pobjedi i maksimalnom zalaganju, koje su pokazali na terenu u Finskoj.