Rukomet
30

Memić, pivot RK Bosna: Nećemo podleći pritisku, ubijeđen sam u opstanak

Klix.ba
Foto: RK Bosna Sarajevo
Foto: RK Bosna Sarajevo
Sarajevska Bosna korak je bliže opstanku u društvu najboljih, nakon što je savladala RK Prijedor u okviru 25. kola rukometne Premijer lige BiH. Pored domaćih bodova, Studentima je neophodna i pobjeda u gostima, a istu će tražiti već u subotu kada idu u goste ekipi Konjuha.

Jedan od trojice Bosninih igrača koji su u dosadašnjoj karijeri nosili dres ekipe iz Živinica je i Semir Memić, odlični pivot, koji je vodio Sarajlije do pobjede u spomenutoj utakmici protiv Prijedora. Memić vjeruje da njegovu ekipu čeka puna dvorana u subotu, ali pobjeda se nameće kao imperativ.

"Konjuh je klub u kojem sam ponikao i proveo najljepše trenutke u rukometnoj karijeri i sigurno da jako dobro poznajem ekipu. Pored reprezentativca Begića, tu je još nekoliko zaista sjajnih igrača i neće nam biti nimalo lako. Siguran sam da nas očekuje paklena atmosfera u dvorani, idemo u jedan pravi rukometni grad, koji je uvijek aplauzom ispraćao ekipe koje su nadigrale Konjuh, a nadam se da će se isto ponoviti i u subotu. Mi u utakmicu moramo ući disciplinovano, ekipa Konjuha nije puno kvalitetnija od nas, iako stanje na tabeli govori drugačije, ali nama gori pod nogama i dat ćemo sve od sebe da se iz Živinica vratimo sa punim plijenom. U svakom slučaju, mislim da će svi prisutni uživati u odličnoj rukometnoj predstavi pa neka bolji pobijedi", kazao je Memić.

Iskusni Živiničanin, koji je u Sarajevo došao početkom januara, ističe da doza pritiska svakako postoji.

"Smatram da smo trebali imati barem jednu pobjedu više u ovom trenutku, ali tako je kako je, i dalje imamo realne šanse za opstanak. Atmosfera u ekipi je zaista odlična, svjesni smo u kakvoj se situaciji nalazimo i logično je da određena doza pritiska postoji, ali ne bojimo se i ubijeđen sam da će se Bosna i sljedeće sezone takmičiti u najjačem rangu bh. rukometa", smatra Memić, te dodaje: "Prve tri ekipe su se bodovno odvojile od ostalih te će se priključiti Borcu u Ligi 4, a najveću prednost za osvajanje titule prvaka BiH dajem Izviđaču koji ima veoma mladu ekipu, ali izuzetno uigranu i kvalitetnu. Što se tiče opstanka, postoji veliki broj opcija i kombinacija, sve je otvoreno i sigurno da će biti i više nego zanimljivo do kraja. Neka rukomet pobijedi!"