Rukomet
285

Marković: Zaslužili smo pobjedu, nadam se da će se pamtiti mojih pet godina na klupi

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Rukometna reprezentacija nije uspjela napraviti čudo u uzvratnoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Francuskoj. Naš tim je u Skenderiji remizirao sa Švedskom (27:27) nakon što je u prvom meču poražen sa 27:19. U izjavi za BHT, selektor Dragan Marković je kazao da su Šveđani pokazali klasu i potvrdio je da napušta kormilo našeg tima.

Marković je kazao da se vidjelo koliki kvalitet posjeduju Šveđani te da je iskustvo koje posjeduju napravilo najveću razliku.

"U ovom momentu su sigurno za broj veći od nas. Vidi se njihovo iskustvo igranja na velikim takmičenjima i iskustvo njihovih igrača koji igraju Ligu prvaka. Bili smo željni dobrog rezultata. Na kraju možemo biti zadovoljni i remijem iako smo možda zaslužili i pobjedu. Častan završetak kvalifikacija. Hvala publici koja je došla da nas bodri", kazao je Marković.

Ovo je bila posljednja utakmica Dragana Markovića na klupi reprezentacije. Marković je na mjesto selektora izabran u oktobru 2011. godine i svaki put je u kvalifikacijama za svjetska prvenstva stizao do baraža.

Prije četiri godine ispali smo od Njemačke, dok smo prije dvije godine izbacivanjem velikog Islanda izborili prvi plasman na veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo koje se održalo u Kataru 2015. godine. To je najveći uspjeh u historiji naše reprezentacije i po tome će se pamtiti i Dragan Marković.

"Pamtit će se ovih pet godina, nadam se. Veliko je vrijeme pred ovim momcima i ovo je samo njihov početak", riječi su Dragana Markovića.