Rukomet
63

Marković: Ponosan sam na reprezentaciju, u Portugal ne idemo kao turisti

Piše: J. H.
Rukometna reprezentacija BiH izborila je baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine. Izabranici selektora Dragana Markovića u kvalifikacijama su u proteklih pet utakmica ubilježili pet pobjeda. U nedjelju će odmjeriti snage protiv Portugala u gostima čime će biti završene veoma uspješne kvalifikacije.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Marković kaže da u Portugal ne idu turistički već po još jednu pobjedu. "Izuzetno sam zadovoljan sa pet pobjeda. Ponosan sam na svoju ekipu, igrače i što smo osigurali baraž", kaže Marković.

Igrači koji nisu mnogo igrali u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, dobit će veću minutažu u Portugalu. "Očekujem puno više ozbiljnosti u ovoj utakmici jer rezultat nije nevažan", dodao je selektor. Reprezentativac Nikola Prce kaže svi moraju biti prezadovoljni dosadašnjim dijelom kvalifikacija.

Nikola Prce (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nikola Prce (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

"Uz sve probleme i poteškoće koje imamo, moramo biti jako zadovoljni. Ovo je veliki uspjeh za ovu generaciju. Portugal je bio favorit grupe zbog svoje igre i igrača. Idemo tamo nositi se s njima", kazao je Prce.

Dodao je da većina igrača osjeća umor pred kraj kvalifikacija. "O protivniku u baražu nismo razmišljali. Želimo samo kvalifikacije završiti sa šest pobjeda i trebamo ići korak po korak ako želimo vratiti imidž reprezentacije", dodao je on.

Dragan Marković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Reprezentativci večeras putuju u 20:40 u Portugal, a utakmica je na rasporedu u nedjelju 16:00 sati.