Rukomet
3

Marković: Očekujemo bitnu pobjedu pred našim navijačima u Vitezu

FENA
Dragan Marković (Foto: Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Klix.ba)
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak, 2. januara, u Vitezu protiv selekcije Latvije igra treći susret kvalifkacija za nastup na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru.

Izabranici selektora Dragana Markovića sa dvije pobjede, nad Estonijom (29:26) i Portugalom (31:29), dijele prvo mjesto u grupi s Latvijom, koja je također zabilježila dvije pobjede.

Selektor Marković na pres-konferenciji danas je istakao da njegova ekipa u nastavku kvalifikacija, u kojim će još odigrati četiri susreta, sama odlučuje o sebi u pokušaju da napravi istorijski korak, "ka nečemu što dosad nije uspjela".

"Naša grupa je izjednačena u kojoj svako svakoga može da pobijedi. Iz utakmice u utakmicu moramo ići maksimalno ozbiljno, od prvog do zadnjeg. Upoznati smo sa kvalitetima narednog protivnika, Latvija je nezgodan protivnik. Imaju dva vrhunska igrača na bekovskim pozicijama, koji su nosici njihove igre, ali i mi imamo svoje adute i vjerujemo kako ćemo pred našim navijačima doći do jako bitne pobjede", kazao je Marković.

Uz ranije povrijeđene Marka Panića i Josipa Perića, Marković u predstojećim susretima selektor neće moći da računa ni na Dejana Malinovića i Ivana Milasa.

"Međutim, na toj poziciji imamo Kostu Savića i još nekoliko odličnih dešnjaka koji mogu kvalitetno odigrati na tim pozicijama. Pokušat ćemo taj nedostatak riješiti i sa nekim taktičkim zamislima", rekao je Marković.

Utakmica BiH - Latvija igrat će se u četvrtak, 2. januara, u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu s početkom u 17.00 sati, a sudit će Slovaci Michal Badura i Jaroslav Ondogrecula.

Nakon susreta u Vitezu najbolji bh. rukometaši će do kraja kvalifikacija odigrat će još tri utakmice: revanš protiv Latvije (5. jaunara u Dobeleu), 8. januara dočekuju Estoniju, također u Vitezu, dok će posljednji susret igrati 12. januara prtoiv Portugala u Mafri.