Rukomet
42

Marković: Neću plakati ni za kim i ni za čim, navikao sam na probleme

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Marko Tarabochia, Dragan Marković i Benjamin Burić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković danas je sa svojim izabranicima Benjaminom Burićem i Markom Tarabochijom održao konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli svoje ambicije i očekivanja za kvalifikacionu utakmicu protiv Bjelorusije koja će u Zenici biti odigrana 11. juna od 20:15 sati u Gradskoj areni.

Iako oslabljeni, u utakmicu protiv Bjelorusije naši rukometaši će ući sa samo jednim ciljem, a to je pobjeda koja će im otvoriti vrata za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano u Poljskoj. Selektor Marković na današnjoj konferenciji je kazao kako se nalazi u određenim problemima, ali da oni ne narušavaju mir sa kojim ulaze u ovaj susret.

Selektor se zahvalio novinarima na dolasku, a drugima koji danas nisu bili u Zenici poručio je da ne trebaju nikada doći.

"Hvala vama koji ste došli, a oni koji nisu došli ne moraju dolaziti ni poslije. Očekivao sam sigurno veću podršku, a ovako je nešto izgledalo u ono vrijeme kad sam igrao u Njemačkoj i kada niko nije vjerovao da možemo nešto napraviti. Kao što znate, nismo još kompletni, okupljamo se do 6. juna kada ćemo sigurno biti svi na okupu. Imamo dosta problema u igračkom kadru što se tiče zdravstvenog stanja. Čelica nam ne dolazi, Ivan ima povrijeđenu zadnju ložu i teško da će igrati, ali vidjet ćemo. Ja sam navikao na ove probleme u reprezentaciji tako da mirno očekujemo utakmicu. Radujem se što smo došli do te situacije da sa pobjedom odlazimo na Evropsko prvenstvo", izjavio je Marković te dodao da neće plakati ni za kime.

Reprezentaciji se pridružio i Marko Tarabochi koji je prema Markovićevim riječima veliko pojačanje za našu rukometnu reprezentaciju. O susretu sa Bjelorusijom, Marković je kratko prokomentarisao da su i oni, kao i naša reprezentacija, u usponu.

"Nema potrebe bilo šta pričati o Bjelorusiji, oni su nosilac SEHA lige i prije utakmice sa Bjelorusijom sam rekao da je njihov najbolji igrač trener. On je taktički gigant, a proteklih godina ostvarili su najveći uspon, kao i mi. Očekujem jednu tešku utakmicu u koju ćemo bez imalo straha ući. Ipak igramo kući i očekujem punu Arenu", zaključio je Marković.

Čuvar gola naše reprezentacije Benjamin Burić je istakao zadovoljstvo što igra u Zenici i što će sami odlučivati o svojoj sudbini.

"Očekujem tvrdu utakmicu, ali svakako i pobjedu i plasman na Evropsko prvenstvo. Mi se za svaku utakmicu pripremamo kao i za Bjelorusiju. Ova utakmica nije bauk, prošli smo dug put tako da se pripremamo sasvim normalno kao i za svaku drugu utakmicu", izjavio je Burić.

Debitant u rukometnoj reprezentaciji Tarabochi je izrazio nadu da će biti od pomoći svojoj reprezentaciji.

"Bio sam sa njima na pripremama i ovo je jedna odlična ekipa koja me je primila i atmosfera je odlična. Što se tiče utakmice protiv Bjelorusije, nadam se da nećemo imati problema i da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo", zaključio je Tarabochia.

Naša rukometna reprezentacija će do utakmice sa Bjelorusijom trenirati dva puta dnevno u jutarnjem i noćnom terminu, a 9. juna bit će održana i posljednja konferencija za novinare pred kvalifikacionu utakmicu.