Rukomet
0

Marković: Imamo dovoljno kvalitetnih igrača da se suprotstavimo Islandu

FENA
Dragan Marković (Foto: Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Klix.ba)
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, 7. juna u Sarajevu i 17. juna u Rejkjaviku, protiv selekcije Islanda igra utakmice dodatnih kvalifikacija (baraž) za nastup na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru.

Selektor Dragan Marković neći moći računati na čak pet igrača (Delić, Mikić, Bećirović, Perić i Terzić), dok je nastup Dejana Malinovića pod upitnikom zbog njegovog kašnjenja na pripreme.

"I pored svega smatram da BiH ima dovoljno kvalitetnih igrača, želje i volje da se suprotstavi jednoj od najboljih evropskih reprezentacija. Ne postoje nezamjenljivi igrači. S našom publikom idemo na pobjedu, pa ma kakva ona bila. Smatram da će putnik na SP-u biti riješen u revanšu. Dobro poznajem selekciju Islanda, ali sva moja koncetracija je na mojoj ekipi. Kako da se odbranimo, kako da spriječimo trčanje brzog centra i kontre i kako da Islanđanima pariramo u trčanju. Ukoliko to uspijemo i adekvatno se spremimo, vjerujem da imamo šanse da napravimo iznenađenje", kazao je Marković.

Srednji bek Ivan Karačić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u bjeloruskom Brest Meškovu, također ističe da će BiH protiv sebe imati jednu od najboljih reprezentacija svijeta.

"Sigurno je da će biti teško, ali mislim da je naša najveća snaga činjenica da smo autsajderi. Ako mi odigramo kako znamo, a oni nas potcijene, mislim da bismo mogli napraviti veliko iznenađenje", kazao je Karačić.

Prvi susret BiH - Island igrat će se 7. juna u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija (20.15 sati), a revanš 17. juna u Rejkjaviku.