Rukomet
37

Marković: Hrvatska je veliki protivnik, ali mi želimo drugu pobjedu na prvenstvu

Piše: M. Nukić
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ostao je gorak okus u ustima bh. rukometaša nakon jučerašnjeg meča odigranog protiv Tunisa. Nismo ostvarili ključne pogotke pred sami kraj, a sudije svakako nisu bile na našoj strani. Selektor bh. rukometne reprezentacije Dragan Marković kazao je kako mu je teško pao taj poraz jer su vidjeli sebe u drugom krugu.

"Pet minuta do kraja bili smo tako daleko. Nažalost, nismo uspjeli. Sutra nam ostaje zadnja utakmica. Znači nam mnogo, želimo drugu pobjedu na prvenstvu. Hrvatska je veliki protivnik i jedan od najboljih na ovom turniru. Smatram da oni i Nijemci igraju najbolji rukomet. Oni će možda taktizirati, mi nećemo i idemo da pobijedimo. Pokušat ću dati priliku svima", rekao je Marković.

Snimak jučerašnje utakmice pogledali su dva puta u ranim jutarnjim satima. Utvrdili su da je bilo oko 10 spornih momenata kada su u pitanju odluke sudija.

"U prvom poluvremenu je toga bilo dosta, od kornera do dosuđivanja penala, ali to je bilo na početku, pa se nije osjetilo. No, ovo na kraju, vidjeli ste sve. Bilo bi ružno da ja pričam sada. Mi ćemo reći da smo mi 'fulali' dvije kontre", rekao je Marković.

Kazao je kako su mu mnogi ljudi tokom prvenstva kazali kako ne trebaju imati velika očekivanja jer su prvi put na ovako velikom takmičenju.

"Ako smo prvi put ovdje to ne znači da nismo bolji jer nas niko nije nadigrao i to je bilo evidentno u svim utakmicama. Nismo toliko dobri da možemo nadoknaditi 6:1 protiv Makedonije jer nismo Francuska ili Danska da smo toliko iskusni. Vraćali smo se tri-četiri puta u svim utakmicama u rezultat i vidjeli smo da smo imali puno nesreće s povredama. Ive i Prce nisu bili u formi kao prije, a Panjić nam je otpao pred početak. No, to niko od nas nije spominjao jer smo samouvjereno došli i pokazali da možemo ići u drugi krug. Bili smo blizu", rekao je Marković.

Bh. rukometaši igraju protiv Hrvatske sutra. Meč počinje u 17 sati. Ukoliko nekim čudom pobijedimo, a Tunis izgubi od Irana, imat ćemo šansu da prođemo u drugi krug SP-a u Kataru. U protivnom, naši rukometaši se vraćaju kući. Sve u svemu, ovo je veliki uspjeh za rukomet BiH.