Rukomet
17

Marković: Čeka nas "vruć" teren, ali idemo na dvije pobjede protiv Grčke

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 2. i 5. aprila igra dvomeč protiv reprezentacije Grčke u okviru predkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Selektor Dragan Marković kaže da uoči ove dvije utakmice fali igrača na poziciji pivota, ali se nada da će Građan i Halilković popuniti taj nedostatak.

"Očekuje nas 'vruć' teren, Grčka je velika ekipa. S druge strane, mi smo počeli funkcionisati na terenu i van njega. Idemo na dvije pobjede protiv Grčke", kaže Marković.

Dodaje da mu je drago što će uzvratnu utamicu igrati u Cazinu.

"O utakmici se priča uveliko, mislim da je već nestalo karata. Očekujem veliku podršku u punoj dvorani", dodao je selektor.

Dragan Marković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Kaže da je zadovoljan formom sa kojom su reprezentativci došli na okupljanje.

Kapiten Muhamed Toromanović na okupljanje je stigao povrijeđen.

"Pokušat ćemo se što bolje spremiti za utakmice. Nadam se da ću biti spreman za ovaj dvomeč i da ću igrati. I Grci imaju svoju kvalitetu, ali mi smo bolji za klasu. Ako ne damo sve od sebe, imat ćemo težak zadatak ispred sebe. Već u prvoj utakmici možemo mnogo toga riješiti", kaže Toromanović.

Reprezentativci već sutra ujutro čarter letom putuju u Solun, a u srijedu u 18:00 igraju prvu utakmicu protiv domaćina. Tri dana kasnije, izabranici selektora Dragana Markovića u 20:15 sati igraju uzvratnu utakmicu u dvorani u Cazinu. Obje utakmice možete gledati na BHT-u.

Muhamed Toromanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Muhamed Toromanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Na današnjoj pres konferenciji predstavljen je priručnik za rukometaše do 13 godina autora Esada Kurtagića, renomiranog bivšeg bh. rukometaša i trenera.