Rukomet
0

Marković: Borit ćemo se za poziciju koja vodi nastupu na EP

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj igrat će u Drugoj grupi sa selekcijama Danske, Bjelorusije i Litvanije, odlučeno je danas žrijebom u Varšavi.

Selektor reprezentacije BiH Dargan Marković grupu je ocijenio kao veoma kvalitetnu i neugodnu.

"Danska je apsolutni favorit grupe, sigurno da je i reprezentacija Bjelorusije izuzetno težak protivnik, a selekcija Litvanije nikada nije bila za potcjenjivanje. Smatram da i mi imamo određeni kvalitet i da ćemo se sigurno boriti za pozicije koje vode nastupu na EP. Ako budemo zdravi, bit ćemo težak protivnik svim ovim ekipama", kazao je Marković za Agenciju Fena.

Kvalifikacije će se igrati od oktobra 2014. do juna 2015. godine. Po dvije najbolje ekipe te jedna najbolja trećeplasirana reprezentacija iz sedam grupa direktno će izboriti nastup na EP-u uz domaćina Poljsku.

Kvalfikacione grupe za EP 2016. u Poljskoj:

Grupa 1: Hrvatska, Norveška, Holandija, Turska Grupa 2: Danska, Bjelorusija, Litvanija, BiH Grupa 3: Slovenija, Švedska, Slovačka, Latvija Grupa 4: Srbija, Island, Crna Gora, Izrael

Grupa 5: Mađarska, Rusija, Portugal, Ukrajina Grupa 6: Francuska, Makedonija, Češka, Švicarska Grupa 7: Španija, Njemačka, Austrija, Finska