Rukomet
17

Liga 4: Rukometaši Konjuha u odličnoj utakmici bolji od Čelika

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Rukometaši Čelika večeras su u Gradskoj areni Zenica u okviru 2. kola "Lige 4" poraženi od ekipe Konjuha rezultatom 25:24.

Utakmica koja je obećavala veoma kvalitetan rukomet ispunila je očekivanja oko 500 gledalaca na tribinama Gradske arene u Zenici. U prvom poluvremenu veoma dobra igra obje ekipe rezultirala je igrom gol za gol do rezultata 10:10, kada su Zeničani napravili blagu prednost i uspjeli na pauzu otići sa četiri gola prednosti 14:10.

U drugom poluvremenu odluke sudija izazvale su negativne ovacije posjetilaca u Gradskoj areni, ali i oštriju igru na parketu. Rukometaši Konjuha su u 45. minuti stigli prednost Zeničana kod rezultata 16:16, a ubrzo su i vodili što su Zeničani stizali sa uspješnom realizacijom svojih akcija. U završnici igra Čelikovaca bez golmana donijela im je gol za izjednačenje, ali su to gosti iskoristili pa šutali na gol i ostvarili pobjedu za konačnih 24:25.

Najbolji u redovima Čelika bili su Begagić i Kadić sa po šest golova, dok je u redovima Konjuha najviše golova postigao Begić (11).