Rukomet
189

Kvalifikacije za EP: Favorizirana Danska slavila u prepunom Mejdanu

Piše: Edin Isanović
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH poražena je večeras u veličanstvenoj atmosferi prepunog tuzlanskog Mejdana od selekcije Danske. Bilo je 23:25. Utakmica je odigrana u okviru 2. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Bh. selekcija otvorila je utakmicu golom Toromanovića i vodstvom od 1:0. Nakon toga gosti postižu tri pogotka i dolaze do vodstva. Ipak, naš državni tim nošen publikom stiže do poravnanja golom Terzića sa sedam metara.

Nekoliko minuta poslije Eggerta pogađa za vodstvo Danaca od 5:3, ali je Terzić u 13.minuti izjednačio.

Utakmica je bila u visokom ritmu, a domaći su ponovo vodili u 14.minuti sa 6:5. Obje selekcije smjenjivale su se u vodstvu, a semafor je u 18. minuti pokazivao 8:8.

Prethodno je Ovčina bh. reprezentaciju doveo u minimalno vodstvo. Kasnije je Malinović pogodio 9:8, ali su Danci do kraja prvog dijela preokrenuli i na odmor se otišlo kod vodstva gostiju 12:11.

Prvo poluvrijeme pokazalo je da se izabranici Dragana Markovića mogu nositi sa favoriziranim Dancima. U nastavku Hansen pogađa za 11:13.No, Malinović smanjuje prednost u narednom napadu.

U 35.minuti Danci su poveli tri razlike, semafor je pokazivao 12:15.Igrao se 40.minut kada je bilo 14:17, ali nakon time -auta bh. tim postiže dva pogotka i smanjuje na jedan razlike.

Golman gostiju Landin briljirao je među stativama Danske. Branio je udarce bh. rukometaša. Gosti su sredinom drugog poluvremena držali tri gola prednosti.

Mirsad Terzić je u 49.minuti postigao četvrti gol iz sedmerca za 18:20. Ipak, već u narednom napadu gosti vraćaju prednost od tri razlike.

U 54. minuti Danska je imala četiri gola prednosti, bilo je 20:24. Sve je sugeriralo da će favorizirani gosti slaviti u Mejdanu.

Landin je nastavio seriju fantastičnih odbrana i bilo je jasno da će Danci ostvariti pobjedu. Na kraju je bilo 23:25.

Naredni meč naš državni rukometni tim igra krajem aprila protiv Litvanije.