Rukomet
0

Kuba odustala od SP u Hrvatskoj

FENA
Rukometna reprezentacija Kube odustale je od nastupa na Svjetskom prvenstvu koje se od 16. januara do 1. februara 2009. godine održava u Hrvatskoj.

Iako još nisu poznati pravi razlozi odustajanja ovo je već drugi put da Kuba, koja je trebala igrati u grupi B sa Švedskom, Španjolskom, Južnom Korejom, Kuvajtom i Hrvatskom, u posljednji čas odustaje od nastupa na velikom rukometnom natjecanju.

Pojavila su se i nagađanja da će umjesto Kube u Hrvatsku doći jaka reprezentacija Islanda koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila srebrnu medalju, a pojedini čelnici Hrvatskog rukometnog saveza su najavili da će u tom slučaju zatražiti i novi ždrijeb, ali je večeras na službenim stranicama HRS-a objavljena izjava Ekkea Hoffmanna iz Međunarodne rukometne federacije (IHF) koji je izjavio:

"Želimo odlučno demantirati glasine objavljene u nekim hrvatskim medijima da će Island zamijeniti Kubu na predstojećem Svjetskom prvenstvu u rukometu."

Hoffmann nije rekao kako će IHF razriješiti ovu situaciju pogotovo zato što su domaćini već započeli s prodajom ulaznica.