Rukomet
20

Korkarić: Sve osim našeg slavlja na kraju sezone bilo bi ravno čudu

Klix.ba
Zuhdija Korkarić
Zuhdija Korkarić
Rukometaši sarajevske Bosne su u prvoj utakmici druge polusezone Premijer lige BiH ostvarili ubjedljivu pobjedu nad Rukometnim klubom Gradačac, isprativši goste sa 27 golova u mreži, a primivši svega 15.

Šeg stručnog štaba Sarajlija, Zuhdija Korkarić, ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

"Očekivali smo dosta težu i neizvjesniju utakmicu, ali moji momci su susretu pristupili maksimalno ozbiljno i pokazali su da su trenutno i taktički i kondiciono spremniji od Gradačca te smatram da je rezultat realan obzirom na prikazanu igru obje ekipe", izjavio je Korkarić.

On ne sumnja da će se Bosna na kraju sezone imati čemu radovati, odnosno da će Studenti izboriti opstanak.

"Upravni odbor je zaista vrijedno radio na dovođenju onih igrača za koje smo mi u stručnom štabu smatrali da nam trebaju, tako da sada imamo veoma dobru ekipu i mislim da bi sve osim našeg slavlja na kraju bilo ravno čudu", dodao je trener RK Bosna.

Bosnu u subotu čeka gradski derbi, gdje Studenti idu u goste Igmanu.

"Već za vikend igramo sa našim starim sportskim prijateljima sa Ilidže i naravno da ciljamo na pobjedu. Sigurno da neće biti lako, obzirom da se ekipa Igmana također bori za opstanak i da im je svaki bod važan, ali vjerujem da moji momci neće podbaciti i da ćemo u subotu upisati nova tri boda", rekao je Korkarić.

Zahvalio se navijačima i pozvao ih da i dalje prate igre Studenata.

"Iskoristit ću priliku i da se zahvalim navijačima koji su bili uz nas od samog početka prvenstva i pozivam ih da nam pruže neophodnu podršku i u nastavku sezone, pa da se možemo zajedno radovati na kraju", istakao je popularni Zule.

Susret između Bosne i Igmana se igra u subotu 6. februara u dvorani KSC Ilidža, sa početkom u 18:30 sati.