Rukomet
126

Korkarić, Delić i Vojinović pozvali navijače da podrže Bosnu protiv Konjuha

Klix.ba
Uoči nadolazeće ligaške utakmice protiv Konjuha, koja je na rasporedu u subotu od 20:00 sati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, svoja očekivanja su otkrili trener RK Bosna Zuhdija Korkarić te igrači Feđa Delić i Nebojša Vojinović.

"Očekuje nas prvenstvena utakmica protiv Konjuha, naših sportskih prijatelja, koje cijenimo i poštujemo, kao i njihov rad u omladinskoj školi. Međutim, mi smo u takvoj situaciji da ćemo učiniti sve da u ovoj utakmici dođemo do pobjede, kako bi olakšali za nas nastavak prvenstva. Učinili smo dodatne napore kako bismo se dodatno pojačali, a pobjedom protiv Konjuha, vjerujem da bismo napravili svojevrsnu prekretnicu za nas. Pozivam navijače da nas podrže, da dođu u dvoranu Ramiz Salčin te da budu uz nas i kada klub proživljava teške trenutke", izjavio je Zuhdija Korkarić, trener RK Bosna.

Feđa Delić je zatražio podršku navijača.

"Prošao sam sve omladinske kategorije ovog Kluba u vrijeme kada je Bosna bila na vrhuncu i svjestan sam šta znači i predstavlja ovaj Klub. Mi smo jedna velika porodica i mnogo poštujemo sve ono što su članovi radne grupe uradili za Klub zajedno sa stručnim štabom. Iz dana u dan sve su veće šanse da se Klub spasi, a pozivamo sve one kojima je stalo do Bosne da dođu u subotu na utakmicu protiv Konjuha, da nas podrže i budu uz nas", rekao je Delić.

Nebojša Vojinović je siguran da će RK Bosna izaći iz teške situacije.

"Došao sam iz Mađarske u Bosnu, klub čije ime je itekako poznato u rukometnom svijetu. Siguran sam da će se klub izdići iz ove krize, a tu sam da pomognem koliko je to u mojoj mogućnosti. Nadam se da će publika prepoznati sav ovaj trud koji ljudi u klubu ulažu te da će doći na utakmicu", kazao je Vojinović.