Rukometna LP
0

Kielu njemački derbi protiv Rhein-Neckara

Totalsport
Kompletirane su utakmice 5. kola rukometne Lige prvaka u skupini A.U njemačkom derbiju Kiel je na domaćem parketu pobijedio Rhein-Neckar Löwen 30-27, dok je u drugom odigranom susretu Chambery također kod kuće nadigrao Pivovarnu Laško 30-24.

Kiel je na poluvremenu imao velikih osam golova prednosti (17-9), a gosti, koji su igrali oslabljeni za hrvatskog reprezentativca Ivana Čupića (desno koljeno) su u nastavku uspjeli priprijetiti, ali ne i preokrenuti rezultat.

Zanimljivo, ovo je bilo prvo od tri sučeljavanja Kiela i Rhein-Neckara u sljedećih 11 dana, budući će klubovi snage odmjeriti već sljedećeg četvrtka u Ligi prvaka, te 1. decembra u njemačkom prvenstvu.

Pivovarna je protiv francuskog Chamberyja jako loše otvorila susret i odmah na početku zaostala 5-0. Prvi je gol slovenski prvak zabio tek u sedmoj minuti susreta, a iako je postepeno uspio uhvatiti priključak, nije uspio preokrenuti rezultat. Najbliže se Pivovarna uspjela približiti početkom drugog dijela nakon dvaju uzastopnih golova Petra Metličića (13-14).

Najbolji strijelac susreta bio je Chamberyjev Edin Bašić s 10 golova, dok su kod sastava iz Celja, na čijoj je klupi debitirao trener Miro Požun, najbolji bili Poklar, Marguč i Vugrinec s pet golova.

 

Rukometna Liga prvaka, 5. kolo, skupina A:

Kiel – Rhein-Neckar Löwen 30-27

Chambery – Pivovarna Laško 30-24

Redoslijed: 1. Kiel 9, 2. Rhein-Neckar Löwen 7, 3. Chambery 6, 4. Barcelona 5, 5. Celje Pivovarna Laško 2, 6. Kielce 1