Oproštaj od rukometaša
0

Kelečević je bio divan čovjek i vrhunski sportista

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Marinko Kelečević je trebao biti okosnica reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nisam ga dobro poznavao, ali iz odnosa prema reprezentaciji i suigračima moglo se vidjeti da je divan čovjek i vrhunski sportist, rekao je sportski direktor rukometne reprezentacije BiH Senjanin Maglajlija na današnjoj pres-konferenciji održanoj povodom pogibije rukometaša.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Kelečević je izgubio život u saobraćajnoj nesreći u blizini beogradskog aerodroma, kada je vozeći motocikl sletio s ceste i udario u stup, pri čemu je zadobio teške povrede.

''Svojim nastupima u reprezentaciji ulijevao je nadu u nove uspjehe bh. rukometa. U vremenu kada smo očekivali bolje rezultate s mladom generacijom rukometaša napustio nas je igrač koji je svojom igrom i smirenošću ulijevao snagu ostalim reprezentativcima'', kazao je predsjednik RSBiH Mirsad Sirćo.

Kelečević je trebao provesti narednu sezonu u slovenskoj ekipi Pivovarna Laško Celje, a prije toga je nastupao za mađarske klubove Debrecen i Ferencvaroš. Igrama u reprezentaciji pokazivao je da postaje jedan od ključnih igrača BiH.

Direktor RSBiH Mirza Muzorović rekao je da je Kelečević za reprezentaciju BiH debitovao prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Grčke, te da je od tada upisao devet nastupa za reprezentaciju BiH i postigao 26 pogodaka.

''Pred njim je bila vrhunska karijera. Nikada nije bilo sumnje za koju će reprezentaciju igrati. Odabrao je BiH te igrao za nju srcem. Ovo je težak udarac za nas i mi ga nikada nećemo zaboraviti, a to ćemo pokazati pokretanjem inicijative da napravimo memorijalni turnir njemu u spomen'', istakao je generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić.

Sahrana Marinka Kelečevića bit će održana u utorak u 12:15 sati u Beogradu.