Rukomet
12

Katar: Bh rukometaši obavili trening u dvorani ''Lusail''

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je obavila trening u dvorani ''Lusail'' kapaciteta 15.300 gledalaca, u kojoj će igrati i prvi susret grupne faze svjetskog prvenstva protiv Irana.

U dvorani ''Lusail'' u Dohi bit će održano svečano otvorenje i zatvaranje svjetskog prvenstva.

Izabranici selektora BiH Dragana Markovića već su postigli veliki uspjeh samim plasmanom na smotru najboljih rukometnih timova svijeta. BiH će u Kataru pokušati napraviti korak više i plasirati se u osminu finala takmičenja i ostvariti jedan od najvećih sportskih uspjeha u historiji bh. sporta.

Rukometaši BiH obavili su drugi dio priprema u Kataru gdje su odigrali i tri kontrolna susreta. Ostvarili su poraz i remi protiv Portugala, a remizirali su i s domaćinom prvenstva Katarom.

BiH će u Kataru nastupiti u grupi B, u kojoj se nalaze još selekcije Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana.

Prvi susret grupe B reprezentacija BiH će igrati u petak, 16. januara, protiv Irana (13.00), a dan kasnije će odmjeriti snage s Austrijom (19.00).

Utakmicu 3. kola BiH će igrati u ponedjeljak, 19. januara, protiv Makedonije (17.00), dok u srijedu, 21. januara, slijedi susret protiv Tunisa. Posljednji meč grupne faze bh. rukometaši će igrati u petak, 23. januara, protiv Hrvatske (17.00).

Plasman u osminu finala izborit će četiri najbolje reprezentacije iz grupe, dok petoplasiranu i šesto plasiranu ekipu očekuje nastup u takozvanom ''predsjedničkom kupu''.