Rukometni savez BiH
0

Kandidatura za Svjetsko juniorsko prvenstvo 2011.

SRNA
Rukometni savez BiH podnio je Svjetskoj rukometnoj Federaciji (IHF) kandidaturu za organizaciju Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva, koje će biti održano od 14. do 25. avgusta 2011. godine i za domaćina ove manifestacije predloženo je sedam gradova među kojima i Doboj, saznaje Srna u Službi za informisanje opštine Doboj.

Konačna odluka o organizatoru ove manifestacije biće donesena tokom juna ove godine na Kongresu IHF-a, navedeno je u pismu namjere Rukometnog saveza BiH dostavljenog načelnicima i gradonačelnicima Banjaluke, Doboja, Sarajeva, Mostara, Ljubuškog, Žepča i Visokog.

Ovi gradovi nalaze se na listi predloženih domaćina Svjetskog junuorskog rukometnog prvenstva 2011. godine.

U vezi sa kandidaturom i izborom domaćima u RS i u BiH u narednom periodu treba da dođe delegacija IHF-a da obavi inspekciju postojećih kapaciteta sportskih dvorana i hotela.

Ako bude prihvaćena kandidature BiH za organizaciju Svjetskog juniorskog prventva 2011. godine, obaveze domaćina bile bi da obezbjedi odgovarajuće dvorane za trening i utakmice, te da finansira smještaja šest reprezentacija koje bi igrale u grupi u gradu domaćinu ovog prvenstva.

Doboj je poznat kao grad rukometa u kojem se ove godine četrdeset i prvi put održava Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, koji je uvršten u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije (EHF).