Rukomet
0

Izvještaj sa Skupštine RK Bosna ukazao na probleme

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Izvještajna Skupština Udruženja Rukometni klub Bosna održana je 3. jula u Gradskom Vijeću Grada Sarajeva.

S obzirom na to da su svi članovi Predsjedništva Skupštine, te Predsjedništvo i članovi Upravnog Odbora podnijeli ostavke na svoje članstvo u bilo kojem rukovodećem dijelu Kluba, Skupštinu su vodili direktor Kluba Kenan Magoda, te sekretar Kluba Tarik Smajović.

Finansijski zvještaj za period od 1. januara do 31. decembra 2011. godine imao je za cilj da se osim prihoda i rashoda prezentuje i deficit u kojem se klub našao u odnosu na Skupštinu RK Bosna, koja je održana 27.decembra 2010. godine, a na kojoj je usvojen budžet od 2.200.000 KM, odnosno da u odnosu na prihode u navedenoj godini od 1.341.270 KM, najveći razlog dugovanja leži u činjenici da nije ostvaren veći dio usvojenog budžeta u iznosu od oko 850.000 KM.

Klub najviše duguje KSC Skenderija, a taj dug nikada nije zvanično ustavovljen niti definiran preko izdatih faktura za izvršene usluge.

U izvještaju od 1. januara do 1. jula 2012. godine najveći akcent je stavljen na Ugovor o generalnom sponzorstvu između RK Bosna i Kompanije BH Telecom, koji je riješio veliki dio duga RK Bosna.

Izvještaj o sportskim rezultatima je pokazao da se za kratak period desila najbolja i najgora stvar u historiji RK Bosna. U sezoni 2010./2011. klub je plasmanom u osminu finala Lige šampiona ostvario najveći uspjeh u historiji bh. klupskog sporta, dok je u narendoj sezoni 2011./2012., RK Bosna bio pred gašenjem.

Samo zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca RK Bosna je te sezone priveo kraju takmičenje na četiri fronta (Liga Šampiona, SEHA Liga, Premijer Liga BiH i KUP BiH), saopćeno je iz RK Bosna.

Prezentovan je i Plan RK Bosna za tri takmičarske sezone, odnosno za period od 2012. do 2015. koji je bio podijeljen u dva segmenta. Prvi segment je RK Bosna kao stabilan učesnik Premijer Lige BiH, a drugi RK Bosna kao Prvak BiH i Osvajač KUP-a. Za svaku od gore navedenih stavki formiran je i prijedlog.

S obzirom na to da na Skupštini nije bilo prijedloga za izbor novih članova rukovodećih tijela kluba, formirana je Radna grupa koju čine nekadašnji članovi UO Kluba koji će u narednih 30 dana obaviti razgovore s potencijalnim članovima Skupštine i UO.

Direktor kluba Kenan Magoda najavio je da od 3. jula prelazi s funkcije direktora RK Bosna na drugo radno mjesto, ali će ostati na raspolaganju klubu za sve druge aktivnosti za koje RK Bosna bude smatrao da je potreban.