Rukomet
0

Izviđač završio takmičenje u Kupu kupova

NINA
Rukometaši Izviđača su u sinoć odigranoj revanš utakmici izgubili od španskog Ademar Leona 38:33 (prva utakmica 37:30), čime su završili takmičenje u Kupu kupova.

Utakmicu su pogodcima otvorili Buntić i Metličić, a u devetoj minuti Izviđač je imao prednost od tri pogotka (5:2). Tri minute kasnije, serijom 5:1 gosti su preuzeli vodstvo i održavali ga do kraja poluvremena.

Početkom drugog dijela razigrao se norveški reprezentativac Kristijan Kjelling, koji je u deset minuta nastavka sam potopio Izviđač utrpavši u Alilovićevu mrežu čak šest pogodaka.

“Presudilo je naše veće iskustvo u evropskim takmičenjima. Izviđač je mlada ekipa koja ima svjetlu budućnost i siguran sam da će ova predivna publika imati još dosta prilika za slavlje”, rekao je Pero Metličić, desni vanjski Ademar Leona i hrvatske reprezentacije.

“Ademar je pokazao više i zasluženo se plasirao u finale Kupa kupova. Jedino mi je žao što nismo uspjeli zabilježiti pobjedu pred ovom predivnom publikom”, riječi su Josipa Glavaša, trenera Izviđača.