Rukomet
36

Huseinbegović, Gušić i Čakal produžili saradnju sa sarajevskom Bosnom

Klix.ba
U taboru sarajevske Bosne se nastavlja sa popunjavanjem igračkog kadra pa je tako danas u prostorijama kluba produžena saradnja s trojicom rukometaša. Nove ugovore su potpisali Emir Huseinbegović, Armin Gušić i Zlatan Čakal, koji su svoje karijere i započeli u sarajevskom rukometnom gigantu.

Mladi Emir Huseinbegović, koji igra na poziciji pivota, ističe da su očekivanja svih ljudi u klubu, ali i oko njega, opravdano visoka.

"Drago mi je što sam produžio saradnju sa klubom u kojem sam ponikao. Pred nama je izuzetno zanimljiva sezona u kojoj će veliki broj klubova tražiti svoju šansu, a naša očekivanja za narednu sezonu su opravdano visoka i sigurno da ciljamo na najviše pozicije", izjavio je Huseinbegović.

Još jedan pivot u dresu Studenata je Zlatan Čakal, koji dijeli mišljenje svoj kolege o ciljevima koje Bosna ima.

"Čast mi je biti dio bordo porodice te vjerujem da će rad uprave i administracije kluba, zajedno sa nama igračima, donijeti prave rezultate. Prošle sezone smo se borili za opstanak, a cilj za ovu sezonu je sami vrh, kako u prvenstvu, tako i u kupu", rekao je Čakal.

Lijevi bek Armin Gušić pozvao je navijače da i u nadolazećoj sezoni budu Bosnin osmi igrač.

"Svakako da mi je drago što sam i dalje član moje Bosne i dat ću sve od sebe da na terenu opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Uvjeren sam da ćemo ove sezone ponovo igrati značajnu ulogu u bh. rukometu te pozivam navijače da nas ove sezone bodre kao i prošle, da nam budu dodatni vjetar u leđa te da zajedno svjedočimo novim Bosninim uspjesima", kazao je Gušić.