SP u rukometu
0

Hrvatski selektor se ne boji nikoga

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Napukla glasa i još uvijek uzdrman virozom, hrvatski izbornik Lino Červar smirivao je euforiju koja trese Hrvatsku, nakon pobjede hrvatskih rukometaša protiv Francuske i uvjerljivog plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva.

"Sjajno je što smo nastavili pobjednički niz, ali ne smijemo se previše uzdizati nakon trijumfa protiv Francuske, te činjenice što smo u polufinale ušli sa osam pobjeda," istaknuo je Červar na novinarskoj konferenciji, ali i odmah dodao: "Ne bojimo se nikoga".

Hrvatski strateg je zaklopio prvo poglavlje svjetskog prvenstva i sve svoje misli usmjerio prema polufinalnom ogledu protiv Poljske koji je na rasporedu u petak.

"Poljaci su iskusna reprezentacija s nizom kvalitetnih pojedinaca. Igraju jako dobro obranu 6-0 s brzom tranzicijom igre," kazao je Červar uvjeren kako uz podršku publike mogu preskočiti neugodne Poljake.

"Nosi nas velika želja i motiv da osvojimo i peto odličje. Uz našu strast i kvalitetu, te podršku publike vjerujem kako to možemo i ostvariti."

Na pitanje žali li što na posljednjem SP-u Njemačkoj 2007. godine protiv Španjolske nije odmarao ključne igrače, kao što je to učinio jučer protiv Francuske, Červar je naglasio: "To nisu iste situacije. Tada sam bio u dvojbi stati iza igrača ili ne, a ja sam ih odlučio podržati," kazao je Červar. Podsjetimo, Hrvatsku je pobjeda protiv Španjolske odvela na Francusku u četvrtfinalu i u toj smo utakmici izgubili 18:21. Na koncu su zaključili prvenstvo na petom mjestu sa 10 pobjeda i samo jednim porazom, dok su Nijemci osvojili naslov prvaka sa dva poraza.