EP rukometaša
0

Hrvatska pobijedila Sloveniju rezultatom 31:29

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Srbiji. U Vršcu su izabranici Slavka Goluže savladali Sloveniju 31:29 (16-12).

Isti je to rezultat kojim je Hrvatska u prvom kolu takmičenja savladala Island, a junak je ovog puta bio Ivan Čupić koji je postigao devet golova (od 12 pokušaja) i ponio je epitet igrača susreta.

Hrvatska je u prvo vodstvo došla u sedmoj minuti rezultatom 4-3, a u 10. minuti prvi put odlaze na dva gola razlike (6-4). U 15. minuti "Kauboji" prvi puta imaju plus 4 (10-6), a s takvom razlikom odlazi se i na odmor (16-12).

U nastavku je Hrvatska postigla prvi pogodak i pobjegla na pet golova razlike, ali ubrzo potom dolazi do pada u igri i Slovencima pruža priliku za povratak. U osmoj minuti nastavka Slovenci dolaze na samo gol zaostatka (18-17), a u 44. minuti nakon gola Dragana Gajiča i do izjednačenja (20-20). No, potom Hrvati ponovo ubacuju u višu brzinu i svojim iskustvom privode susret u svoju korist tako da konačna pobjeda u posljednjih par minuta nije dolazila u pitanje.

Pored spomenutog Čupića naejfikasniji igrač Hrvatske bio je Blaženko Lacković sa šest golova, dok je Domagoj Duvnjak postigao 4. Igor Vori i Ivano Balić dodali su po tri gola, a Manuel Štrlek, Denis Buntić i Marko Kopljar po dva gola. Mirko Alilović na golu skupio je 10 odbrana.

Kod Slovenaca najefikasniji sa 8 golova bio je Dragan Gajič.

U trećem kolu grupe Hrvatska sutra (četvrtak) igra protiv Norveške, a utakmica je na rasporedu u 20:10 sati.

EP rukometaša u Srbiji, 2. kolo:

Grupa D:

Hrvatska – Slovenija 31-29 (16-12)

Norveška – Island (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Norveška 2 (-1), 3. Island 0 (-1), 4. Slovenija 0