SP rukometaša
0

Hrvatska i Srbija bez pobjednika

Totalsport
Ivano Balić
Ivano Balić
Hrvatska rukometna reprezentacija remizirala je sa Srbijom 24-24 u Malmöu u utakmici 4. kola grupe C Svjetskog prvenstva u Švedskoj.

Nakon triju pobjeda (Rumunija, Alžir i Australija) Hrvatska je tako po prvi put propustila upisati maksimalna dva boda. Od početka do kraja izabranici Slavka Goluže nisu prezentirali rukomet na kakav smo od njih navikli, a iako su imali šut za pobjedu u zadnjim trenucima susreta, udarac Ivana Balića nije pronašao put do mreže.

Na poluvremenu su Srbi imali prednost 13-12, a Hrvatska je u tom periodu radila puno tehničkih pogrešaka. Na početku nastavka činilo se da je Hrvatska uhvatila pravi ritam, pa je tako u nekoliko navrata imala dva gola viška (16-14, 18-16), no u samu završnicu ušli smo sa zaostatkom.

Tako je u 51. minuti Srbija imala vodstvo 23-21, a nešto kasnije i 24-22. Ipak, uspjeli su se "kauboji" vratiti i izjednačiti na 24-24 golovima Vedrana Zrnića i Marka Kopljara, a Domagoj Duvnjak je u napadu u 59. minuti propustio realizirati zicer (iz kontre je pogodio stativu, op.a.). Hrvatska je također imala i posljednji napad na susretu pri izjednačenom rezultatu, ali je udarac Ivana Balića zaustavio srpski golman Stanić.

Igračem utakmice na kraju je proglašen Igor Vori, najbolji strijelac obaju sastava s osam postignutih golova. Kod Hrvatske su se još istaknuli i Vedran Zrnić sa sedam i Ivano Balić s četiri gola. Kod Srba je najefikasniji bio Ivan Nikčević sa sedam golova, dok je Marko Vujin mrežu zatresao pet puta.

Svjetsko prvenstvo rukometaša, 4. kolo:

Grupa C

Hrvatska – Srbija 24-24 (12-13)

Redoslijed: 1. Hrvatska 7, 2. Danska 6 (-1), 3. Srbija 5, 4, Alžir 2 (-1), 5. Rumunija 0 (-1), 6. Australija 0 (-1)