EP u rukometu
0

Hrvatska i Island bez pobjednika

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hrvatska rukometna reprezentacija remizirala je s Islandom 26-26 u Beču prvom kolu drugog kruga takmičenja na Europskom prvenstvu u Austriji...

Hrvatska je odigrala slabo prvo poluvrijeme i na kraju izabranici Line Červara mogu biti zadovoljni s osvojenim bodom budući su zaostajali praktički cijelu utakmicu.

Golom Saše Kopljara Hrvatska je povela u 12. minuti prvog poluvremena 5-4, da bi potom Island preuzeo kotrolu u svoje ruke, u nekoliko navrata vodio i s četiri gola prednosti, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 15-12 za Island.

U nastavku je Hrvatska odigrala bolju obranu i odmah nakon starta i dva uzastopna gola Denisa Buntića vidjelo se da su se redovi konsolidirali. Hrvatski su rukometaši ponovo dokazali svoj karakter dobrom igrom u završnici, pa su tako “kauboji”golom Tončija Valčića izjednačili u 56. minuti, a u 58. i poveli golom Domagoja Duvnjaka.

U posljednju se minutu ušlo s vodstvom Hrvatske 26-25, a Gunarrson je uspio smanjiti 56 sekundi prije kraja. Rezultat se do kraja nije promijenio iako je posljednji napad bio u rukama hrvatskih igrača. Udarac Tončija Valčića u posljednjim trenucima nije završio u mreži, ali je Hrvatska ostala neporažena.

Najefikasniji hrvatski igrač bio je Ivan Čupić s pet postignutih golova (svi iz sedmeraca), a po tri su postigli Tonči Valčić, Denis Buntić, Igor Vori, Vedran Zrnić i Ivano Balić. Mirko Alilović skupio je osam obrana. S druge strane kod Islanda je najbolji bio Olafur Stefansson sa sedam golova.

Veliki plus za Hrvatsku je povratak povrijeđenih Valčića i Blaženka Lackovića koji su upisali prve minute na turniru.

Utakmicu 2. kola skupine 1 Hrvatska igra već sutra (utorak) u 18h protiv Austrije.

Europsko prvenstvo u rukometu, 1. kolo drugog kruga:

Grupa 1

Hrvatska – Island 26-26

Austrija – Norveška (18h)

Rusija – Danska (20.15h)

Redoslijed: 1. Hrvatska 5, 2. Island 4, 3. Norveška 2 (-1), 4. Danska 2 (-1), 5. Austrija 1 (-1), 6. Rusija 0 (-1)