Rukometna Bundesliga
0

Harmandićev Wetzlar preslab za Kiel

Totalsport
Adnan Harmandić
Adnan Harmandić
Rukometaši Kiela iz 13 prvenstvenih utakmica imaju isto toliko pobjeda. Posljednju u nizu ostvarili su sinoć na gostovanju kod Wetzlara.

Kielovi rukometaši imali su +2 na odmoru (11-13), a do kraja utakmice svoju su prednost udvostručili (24-28). Briljantan je bio Filip Jicha sa devet golova, po šest su postigli Christian Sprenger i Christian Zeitz.

Kod domaće momčadi raspoloženiji od ostalih bili su Kevin Schhmidtm, Peter Jungwirth te Kari Kris Kristajnsson sa po pet golova. Jednom se u strijelce upisao i bh. rukometaš Adnan Harmandić. Wetzlaru je ovo sedma prvenstvena izgubljena utakmica. Jednom su remizirali, tri puta slavili ove sezone.

Magdeburg je kao g ost s 35-29 savladao Melsungen. Po sedam golova u gostujućoj pobjedu postigli su Yves Grafenhorst, Jure Natek i Robert Weber. Na suprotnoj strani Savas Karipidis je postigao devet golova. Bh. reprezentativac Damir Doborac nije imao učešća u pobjedu Magdeburga.

Magdeburg i Melsungen su sada bodovno izjednačeni (12) s tim što potonji imaju nešto lošiju gol-razliku i nalase se na sedmoj poziciji tabele.

Toyota rukometna Bundesliga, 11. kolo:

Melsungen - Magdeburg 29-35 Wetzlar - Kiel 24-28