Rukomet
15

Haris Lingo i Tarik Alibegović se vratili u RK Bosna

Klix.ba
U prostorijama RK Bosna Sarajevo su danas ugovore potpisali Haris Lingo i Tarik Alibegović, igrači koji su ponikli u višestrukom prvaku BiH.

Lingo, koji igra na poziciji pivota, na teren se vraća nakon povrede.

"Nakon višemjesečne pauze zbog povrede koljena, vraćam se na teren i izuzetno sam uzbuđen zbog te činjenice. Bosna sada ima veoma dobru ekipu koja će sigurno napraviti puno toga u nadolazećoj sezoni. Ambicije su svakako visoke, što je i opravdano, obzirom na renome kluba ali i trenutni kvalitet, kako u igračkom kadru, tako i u upravi".

Alibegović je prethodnu sezonu proveo u Igmanu i svojim dolaskom je pojačao konkurenciju na poziciji lijevog krila sarajevskog kluba.

"Drago mi je što sam se vratio u matični klub. Mogućnost mog povratka je bila aktuelna još u januaru, no, usljed različitih okolnosti, to se nije desilo te je transfer sad realizovan. Mišljenja sam da Bosnu odavno nisu vodili sposobniji ljudi i to je garant ozbiljnosti i dobre atmosfere koja vlada u klubu. Cilj za sljedeću sezonu nam se sam nameće obzirom na kvalitete koje Bosna posjeduje i ne pristajemo na manje od vrha tabele", istakao je povratnik u redove RK Bosna Sarajevo.