Rukomet
28

Halid Demirović: Naši igrači se ne boje Šveđana, možemo ih iznenaditi

Piše: D. B.
Halid Demirović
Halid Demirović
Rukometna reprezentacija BiH je nakon današnjeg žrijeba baraža za Svjetsko prvenstvo 2017. godine saznala svog protivnika, a to je reprezentacija Švedske. Bivši selektor rukometnih Zmajeva Halid Demirović je u izjavi za portal Klix.ba rekao da su protivnici favoriti, ali da naš tim može iznenaditi.

Šveđani su osvojili osmo mjesto na ovogodišnjem EP u rukometu, a prije četiri godine na Olimpijadi u Londonu su bili drugi. To dovoljno govori da žrijeb za naš državni tim nije bio nimalo lagan.

"Nismo priželjkivali skandinavskog predstavnika. Oni su igrali promjenljivo na ovom Evropskom prvenstvu, ali su osvojili osmo mjesto. Sa Švedskom smo se sastali u kvalifikacijama još dok sam ja bio selektor, kući smo igubili sa šest golova razlike, a u gostima smo se držali do kraja, ali izgubili sa dva ili tri gola razlike. Šveđani imaju ekipu za respekt, no, mi smo pokazali da protiv sjevernjaka možemo igrati. Oni igraju otvoreno i brzo, a najvažnije je da naši ključni igrači budu pravi u presudnom momentu", izjavio je Demirović.

Ipak, naši rukometaši imaju šanse da odu na SP, posebno ako odigraju kao protiv Islanda u baražu za SP u Kataru.

"Sve je otvoreno, imamo šanse i moramo vjerovati u naš tim. Naša reprezentacija je prošla suvereno u zadnjim kvalifikacijama uprkos svim problemima. Ekipa ima stabilnost, to ej baza na kojoj se mora graditi tim. Nemamo šta izgubiti, Švedska je favorit, ali ako ih iznenadimo i odigramo dobro kao protiv Islanda, imamo šanse. Naši igrači se neće uplašiti", završio je Demirović.

SP u rukometu će se igrati 2017. godine u Francuskoj.