Rukomet
0

Hadžihafizbegović primio potpredsjednika Nacionalnog rukometnog saveza Tunisa

FENA
Povodom večerašnjeg prijateljskog susreta rukometne reprezentacije Tunisa i Rukometnog kluba "Radnički“ u Goraždu, danas je ministar kulture i sporta KS Emir Hadžihafizbegović primio potpredsjednika Nacionalnog rukometnog saveza Tunisa Murada Sajda i selektora Seada Hasanefendića.

"Želim prije svega da vam se zahvalim zbog vaše odluke da odigrate utakmicu u herojskom bosanskohercegovačkom gradu Goraždu s ekipom 'Radničkog'. Također osjećam potrebu da iskažem svoje zadovoljstvo zbog vašeg poziva našim selekcijama za učešće na prestižnim turnirima u vašoj zemlji“, kazao je, obraćajući se gostima, ministar Hadžihafizbegović.

Prijemu su prisustvovali generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić te selektori muške i ženske reprezentacije BiH Halid Demirović i Zlatko Marić.

Selektor reprezentacije Demirović naglasio je da će nakon turnira u Tunisu od 22. do 25. oktobra 2007. godine, gdje će se reprezentacija susresti s ekipama iz svjetskog vrha - Danskom i Norveškom, odrediti 18 igrača koji će početi pripremni ciklus za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine.

Dogovoreni su detalji vezani za završne pripreme bh. ženske selekcije, kao i za učešće na veoma jakom turniru od 17. do 22. oktobra ove godine u Tunisu.

Ministar Hadžihafibegović je gostu iz Tunisa uručio prigodan poklon, saopćeno je.