Rukomet
35

Gradonačelnik Mostara ugostio rukometaše Karačića i Delića

Piše: A. M.
Prijem kod gradonačelnika mostara (Foto: Klix.ba)
Prijem kod gradonačelnika mostara (Foto: Klix.ba)
Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine Vedran Delić i Ivan Karačić bili su gosti Sportskog saveza Grada Mostara i gradonačelnika Grada Ljube Bešlića.

Prvi čovjek grada i predsjednik Sportskog saveza Hasan Šišić prigodnim poklonima nagradili su rukometaše koji su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru naredne godine.

"Igrom protiv Islanda pokazali ste kako se treba boriti za državni dres. Igrali ste sjajno i kruna takvog pristupa je odlazak na najveću svjetsku rukometnu smotru. Nadam se da će vam ovaj uspjeh dati podstreka da i u Kataru nastavite sa sjajnim igrama. Posebno zadovoljstvo čini igranje vas dvojice Mostaraca u državnoj reprezentaciji", kazao je gradonačelnik Bešlić.

Karačić je ovom prilikom kazao da će rukometaši i u Kataru pokazati da su kvalitetna ekipa.

"Igrali smo srcem i dušom, jer je ovo naša država, u njoj smo rođeni, i velika je čast nositi državni dres. Ovo je veliki korak i za državu Bosnu i Hercegovinu i za njen rukomet, pa i sport uopće. U Katar idemo dokazati da smo zaslužili igranjeti među svjetskom elitom. Ubijeđen sam da uz dobar rad i odnose koji vladaju u i oko reprezentacije da u Kataru možemo napraviti dobar rezultat,“ rekao je Ivan Karačić, dodajući da mu je posebno drago što je Grad Mostar organizovao ovaj prijem.

Zadovoljstvo nije krio ni mladi Vedran Delić.

„Drago mi je što naš grad, naš Mostar, cijeni naš uspjeh. Vjerovali smo u sebe, na Islandu smo disali jednom dušom i vjerom u sebe. Sada je na nama da se dobro pripremimo za Katar i vjerujemo da ćemo našim navijačima priuštiti nove radosti,“ kazao je Delić.