Rukomet
0

Gradonačelnica Borovac nagradila RK Bosna s 30.000 KM

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i predsjedavajući Gradskog vijeća Marin Ivanišević primili su danas igrače, trenere i predstavnike Uprave RK Bosna Sarajevo predvođene potpredsjednikom Rusmirom Nurakom.

Gradonačelnica im je čestitala na osvojenim naslovima prvaka BiH i pobjednika Kupa te plasmanu u polufinale Kupa pobjednika kupova i nagradila ih s 30.000 KM.

"Čestitam vam na uspjesima kojima na dostojanstven način promovirate Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu te rukomet i bh. sport uopće. Grad Sarajevo zna da prepozna veličinu izuzetnih ljudi i vrhunskih sportista što vi ustinu jeste", istakla je Borovac.

Predsjedavajući GV-a Ivanišević rekao je da će Grad uvijek biti uz rukometaše i Upravu RK Bosna, koje doživljava kao svoje ambasadore.

Potpredsjednik RK Bosna Rusmir Nurak zahvalio je uime igrača i Uprave Gradu Sarajevu na nagradi i na finansijskoj podršci Školi rukometa ovog kluba.

Na prijemu je zajednički zaključeno da ulaganja u rukomet i vrhunski sport trebaju bivi veća i konstantna te da svi nivoi vlasti trebaju dogovoriti zajednički nivo ulaganja.