Rukomet
22

Goluža govorio s respektom o BiH, Hrvati se pribojavaju Prcea

Klix.ba
Slavko Goluža (Foto: EPA)
Slavko Goluža (Foto: EPA)
BiH će na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru, koje se održava od 15. januara i 1. februara naredne godine, igrati u grupi B s Hrvatskom, Makedonijom, Austrijom, Tunisaom i Iranom. Selektor reprezentacije Hrvatske, Slavko Goluža, s respektom je govorio o BiH.

BiH je u kvalifikacijama za SP izbacila Island i tako ostvarila historijski plasman na jedno veliko takmičenje. Ekipa selektora Dragana Markovića je pokazala da je veoma neugodan protivnik, a posebno je opasan Nikola PRce, koji je u dvomeču s Islandom postigao 17 golova. Posebnu pažnju će protivnici rukometnih Zmajeva morati obratiti i na sjajnog Mirsada Terzića. Duel BiH bi mogao biti poseban i po dvoboju braće Karačić, s obzirom na to da Ivan igra za BiH, a Igor bi se trebao naći na Golužinom spisku, piše Index.hr.

"Nimalo naivna grupa. Tunis će biti u prednosti s obzirom na 35 dana priprema i rukometni su fanatici. Austrija ima mnogo igrača koji igraju u Bundesligi, Makedoniju čine većinom igrači Vardara i Metalurga. BiH je izbacila Island. Radi se o ekipama koje mogu igrati sa svimaŽ", izjavio je Goluža.

Grupa B se križa sa grupom A, koju čine Španija, Slovenija, Katar, Bjelorusija, Brazi i Čike.

U grupi C su Francuska, Švedska, Alžir, Češka, Egipat i Ujedinjeni arapski emirati.

Grupu D čine Danska, Poljska, Rusija, Argentina, Bahrein i Njemačka.