Rukomet
62

Geko pred meč protiv Pelistera: Svjesni smo paklene atmosfere, ali i to je izazov

Klix.ba
Alen Geko (Foto: RK Vogoššća)
Alen Geko (Foto: RK Vogoššća)
Jedan remi, pa sedam uzastopnih pobjeda bilans je rukometaša Vogošće Poljine Hills u Premijer ligi BiH. U posljednjem odigranom 8. kolu Vogošćani su na debiju novog trenera Gorana Tomića kao gosti ubjedljivo savladali Konjuh sa 32:19.

"Utakmica sa Konjuhom je najavljivana kao derbi kola i možda za nas najteži izazov u dosadašnjem dijelu sezone. Njihova pozicija na tabeli uoči utakmice, forma, dobre igre kao i domaći teren i puna dvorana motivisale su nas da napravimo odličnu pripremu za njih i da u tu utakmicu uđemo maksimalno motivisani. Nakon slabijeg otvaranja i vodstva domaćina sa 2:0, vrlo brzo smo se stabilizovali i na odmor otišli sa devet golova prednosti (16:7 op. a). U drugom dijelu smo vodili i sa 15 razlike, a i iskoristili smo priliku da zaigraju svi igrači koji su bili u zapisniku, te da sačuvamo svježinu prve postave pred naredne izazove", govori kapiten Vogošće PH Alen Geko.

Nakon premijerligaškog meča Vogošćane sada očekuje nastup u Evropi, a ovaj klub je jedini muški rukometni kolektiv iz BiH, kao jedini muški sportski kolektiv iz Kantona Sarajevo u evropskim takmičenjima. Pred Gekom i društvom je vrlo težak meč, jer gostuju makedonskom Pelisteru u Bitolju u okviru 3. kola Challenge Cupa.

"Žrijjeb nas i ove godine nije mazio i poslije St. Petersburga i Povaške Bystrice prošle godine, mogu reći da smo opet dobili jednog od najtežih mogućih protivnika. Svakako, cijenimo tradiciju koju ima Pelister i jako ih poštujemo. Njih od ove sezone vodi bivši selektor BiH Kasim Kamenica što je dokaz da rade jako ozbiljno i njihov cilj je da se u narednoj godini plasiraju u Ligu prvaka što dovoljno govori. Mi, sa druge strane želimo da dostojanstveno predstavimo klub, grad i državu i da pokažemo šta znamo. Imamo odličnu ekipu željnu uspjeha, pobjeda i uz maksimalan respekt prema svima, želimo da pokažemo koliko ustvari vrijedimo", govori Geko i dodaje: "Svaki rezultat koji nam daje realnu šansu da u revanšu osiguramo prolazak dalje smatramo dobrim."

Njega i saigrače očekuje paklena atmosfera u rukometnom hramu u Bitolju, gdje se očekuje puna dvorana.

"Dosta smo čuli i svjesni smo gdje idemo. Za Bitolj kažu da ima jednu od najboljih dvoranskih publika u Evropi. Kapacitet dvorane je oko 4000 mjesta i atmosfera je paklena svih 60 minuta utakmice. Iskreno, mi smo jako iskusna ekipa i atmosfera ne bi smjela utjecati na nas i našu izvedbu da odigramo dobru utakmicu. Radujemo se i tome, smatramo i to izazovom i nadamo se da ćemo uspjeti smiriti publiku dobrom igrom", završio je Geko.