Rukomet
19

Fuad Malagić, pomoćni trener RK Bosna Sarajevo: Protiv Zrinjskog moramo slaviti

Klix.ba
Foto: RK Bosna Sarajevo
Foto: RK Bosna Sarajevo
U prostorijama USD Bosna održana je press konferencija Rukometnog kluba Bosna Sarajevo povodom nadolazeće utakmice 21. kola rukometne Premijer lige BiH u kojoj Studenti dočekuju HMRK Zrinjski. Na press konferenciji su prisustvovali pomoćni trener Sarajlija Fuad Malagić, te igrači Ermin Halilović i Martino Kordić.

Prisutnima se prvo obratio trener Malagić: "Sutra nas čeka utakmica sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak. Samim tim cilj je jasan – pobjeda i tri boda. Svakim drugim ishodom bismo se doveli u vrlo nezavidnu situaciju i potpisali ispadanje iz lige. Ekipa je zdrava, spremna i dobro utrenirana, te mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji od ekipe Zrinjskog i da ćemo sutra to dokazati i na parketu."

On se osvrnuo i na poraz Sarajlija u Doboju: "Nakon tri pobjede i tijesnog poraza protiv lidera prvenstva, doživjeli smo debakl u Doboju kakav ni u najluđim snovima nismo očekivali i sigurno da nas je poraz pogodio, ali prema onome što vidim u trenažnom procesu, mislim da nije puno uticao na igrače. Imali smo loš dan, bili smo ispod svakog nivoa u svim segmentima igre, vjerovatno nas je i fantastična utakmica protiv Vogošče istrošila, te protiv izuzetno snažne ekipe Sloge nismo mogli puno napraviti. Kako god, ta utakmica je iza nas i učinit ćemo sve da se naša tako loša igra ne ponovi."

Ermin Halilović, kapiten Studenata, je rekao da oni u svakoj utakmici idu na pobjedu: "Od prvog minuta ćemo pokazati sa smo kvalitetnija ekipa i vjerujem da pobjeda neće nijednog trenutka doći u pitanje. Pobjeda nam treba, ne samo u ovoj utakmici, nego i u svakoj narednoj, kako domaćoj, tako i gostujućoj."

Martino Kordić je istakao da dobro poznaje ekipu Zrinjskog i da, obzirom na to, smatra da Sarajlije mogu doći do pobjede u ovom duelu: "Igrao sam sa Zrinjskim u nekoliko navrata, poznajem dosta igrača i mislim da smo kvalitetniji od njih te da ćemo odraditi dobar posao sutra. Trebamo od prve minute krenuti snažno i dati im do znanja gdje su došli i siguran sam da bodovi ostaju u Sarajevu."

Utakmica između Bosne i Zrinjskog se igra u subotu, 05. marta, sa početkom u 20 sati, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

RK Bosna Sarajevo je trenutno na 12. mjestu tabele sa 22 boda, dok Zrinjski sa 26 osvojenih bodova zauzima devetu poziciju od 16 ekipa Premijer lige BiH.