Rukomet
0

Enidu Tahiroviću uručen trofej "Sportska ličnost godine"

FENA
Golman i kapiten Rukometnog kluba "Bosna" iz Sarajeva i reprezentacije BiH Enid Tahirović večeras je u Zlatnom salonu Hotela "Radon Plaza" u Sarajevu zvanično proglašen za sportsku ličnost BiH u 2006. godini prema izboru "Dnevnog avaza" i "Sporta".

U prisustvu velikog broja zvanica, plaketu i trofej - djelo Nasira Jabučara, Tahiroviću su uručili glavni i odgovorni urednici spomenutih listova Sejad Lučkin i Ada Čampara, saopćeno je iz "Dnevnog avaza".

Večerašnjom svečanom manifestacijom zaključena je ovogodišnja, sada već tradicionalna akcija najtiražnije dnevne novine u BiH i prvog sportskog lista u BiH.

Sportsku ličnost 2006. godine birao je ocjenjivački sud od 50 eminentnih sportskih stručnjaka, sportista i sportskih radnika, među kojima su bili i čelnici Olimpijskog komiteta i Sportskog saveza, univerzitetski profesori, ugledne ličnosti iz političkog života BiH.

U anketi provedenoj tokom januara, od 50 članova ocjenjivačkog suda, njih 19 dalo je Enidu Tahiroviću maksimalnih pet bodova. Tahirović je od mogućih 250 bodova osvojio 156 i ubjedljivo trijumfovao ispred atletičara Hamze Alića i džudiste Amela Mekića.

Od ukupno 4.459 glasova čitalaca "Dnevnog avaza" i "Sporta" Tahirović je dobio 2.341 ili 52,5 posto.