Ugovor do kraja sezone
1

Enid Tahirović postao član HSV-a

Klix.ba
Enid Tahirović (Foto: Arhiv)
Enid Tahirović (Foto: Arhiv)
Bh. rukometni reprezentativac Enid Tahirović (40) potpisao je jednogodišnji ugovor sa HSV-om iz Hamburga.

Trener HSV-a Martin Schwalb nije zaboravio utakmicu koju je igrao u Sarajevu 2007. godine protiv Bosne.

"Imali smo odlične igrače poput Yoona, Gillea i Hensa u našoj ekipi, ali smo dali samo 18 golova. Od tada je Tahirović na mojoj listi želja", izjavio je Schwalb iskazavši zadovoljstvo dolaskom bh. golmana u HSV.

Teško je ko mogao vjerovati da će transfer biti realizovan, ali je četrdesetogodišnji Tahirović ipak potpisao jednogodišnji ugovor s njemačkom ekipom.

"Nisam mogao odbiti ovu ponudu iako se moja porodica protivila transferu", izjavio je Tahirović.

Prije četiri godine je edin bio jedan od najboljih igrača u ekipi Frisch Auf Göppingen i jedan od najboljih golmana u njemačkoj ligi. Na proljeće je želio završiti karijeru te se vratio u Sarajevo. Utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Njemačke je trebala biti njegova posljednja u karijeri. Međutim, stigao je poziv Martina Schwalba.

Trener HSV-a ima problema jer će Johannes Bitter propustiti prvi dio sezone zbog povrede koljena, a Zoran Đorđić je napustio klub. Čini se da je Tahirović čovjek koji je HSV-u potreban.

"Bit ću zamjena za Dana Beutlera. Ukoliko mu bude potrebna pauza, ja ću pomoći", dodao je Tahirović.

Enid je uspio dogovoriti s trenerom da s pripremama počne s nekoliko sedmica zakašnjenja i ostane sa svojom porodicom do početka augusta.

"Planirao sam taj odmor jer sam odlučio otići u penziju", objasnio je Tahirović.

Sada se bh. golman preselio u Hamburg, ali su njegova supruga Arijana i sin Ismar ostali u Sarajevu. Enid na svom dresu nosi broj 17, omiljeni broj njegovog sina.

Ugovor je potpisan na cijelu sezonu, ali će se Tahirović vjerovatno vratiti kući ranije.

"Oko Božića ćemo znati šta će biti sa Bitterom", rekao je Tahirović koji želi raditi kao trener golmana u Rukometnom savezu BiH.