Razgovor za Sarajevo-x.com
0

Džomba: Hrvatska će pobijediti u spektakularnoj utakmici

Piše: J. Hadžiahmetović
U razgovoru za portal Sarajevo-x.com, legenda hrvatskog rukometa Mirza Džomba prokomentarisao je večerašnji polufinalni susret Evropskog rukometnog prvenstva između Srbije i Hrvatske. Džomba vjeruje kako će utakmica biti spektakularna za prave rukometne sladokusce.
Mirza Džomba (Foto: AFP)
Mirza Džomba (Foto: AFP)
Mirza Džomba, jedan od najboljih rukometaša u historiji ove igre, u svojoj karijeri je osvojio mnogobrojne trofeje i priznanja. Na Evropskom prvenstvu, koje se 2004. godine igralo u Sloveniji, bio je najbolji strijelac sa 46 postignutih golova, kao član Ciudad Reala izabran je u idealnu postavu španske ASOBAL lige, osvajač je rukometne Lige prvaka, sa svojom reprezentacijom osvojio je i svjetsko zlato... No, fali im jedan trofej, a to je titula Evropskog rukometnog prvaka. Vjeruje kako je došlo vrijeme da Hrvati osvoje EP, ali prvo trebaju proći veoma jaku Srbiju.

Iako je planirao ići u Beograd, Džomba je zbog malaksalosti ostao u Zagrebu te će u krugu prijatelja gledati tekmu.

"Vjerujem u pobjedu večeras. Srbija je do sada dobro "vukla", imaju kvalitet i odličnu igru, imaju svoju publiku, ali će to biti nedovoljno protiv Hrvatske. Od posljednjih deset prvenstava, mi smo bili u osam polufinala, to dovoljno govori", kaže ovaj 35-godišnji bivši hrvatski rukometni reprezentativac i legendarno desno krilo.

Srbija i Hrvatska već nekoliko dana vode medijsku bitku, dok se za navijače obiju reprezentacija to baš i ne može reči. U proteklih nekoliko dana, incidenti su bili uvertira za večerašnji susret ovih dviju reprezentacija.

"Vidimo da je bilo puno problema, hrvatski mediji su mnogo toga prenijeli. Činjenica je da Beograd i Srbija neće sebi dozvoliti da bude većih problema. Nadam se da će osiguranje biti na nivou i da će odraditi svoj dio posla. Ipak, ljudi moji, to je samo sport. Probleme treba rješavati drugdje, a ne u sprtu i dvoranama", kaže Džomba za Sarajevo-x.com.

Polufinalna utakmica Evropskog rukometnog prvenstva između domaćina Srbije i Hrvatske se igra večeras u 20:15 u Beogradskoj Areni.