Rukomet
141

Dragan Marković: U baražu za SP protiv Švedske bit ćemo dva puta domaćini

Anadolija
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine očekuje veliku podršku svojih navijača u utakmicama baraža za Svjetsko prvenstvo 2017., koje će igrati u junu protiv Švedske, rekao je Dragan Marković, selektor bh. rukometaša.

"Oni ne znaju da smo dva puta domaćini, to je ono što je interesantno. Čekamo podršku naših navijača. Nisam nezadovoljan žrijebom. Naprotiv, mislim ako smo kompletni, živi i zdravi u punom sastavu, možemo igrati s njima", istakao je Marković komentarišući današnji žrijeb baraža za SP.

Nije mu bitno što će se prva utakmica igrati u Švedskoj.

"Mora se igrati, to je uvijek relativno. Moraju se igrati obje utakmice ozbiljno, zato ne razmišljam o tome", zaključio je Marković.

Osim meča BiH – Švedska, u baražu će se sastati Češka Republika – Makedonija, Poljska – Holandija, Rusija – Crna Gora, Srbija – Mađarska, Island – Portugal, Slovenija - poraženi iz susreta za treće mjesto na Evropskom prvenstvu (Hrvatska ili Norveška), Bjelorusija – Latvija i Danska – Austrija.

Prve utakmice doigravanja za SP igrat će se od 10. do 12. juna. Revanši su u periodu od 14. do 16. dana u istom mjesecu ove godine. Bolji iz dvomeča baraža izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se igrati od 11. do 29. januara 2017. godine u Francuskoj.