Rukomet
0

Doboj: Pripreme rukometnog TV turnira šampiona

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Predsjednik takmičarske komisije Svjetske rukometne federacije (IHF) Leon Kolin boravio je danas u Doboju i u razgovaru sa organizatorima 43. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2011" izrazio zadovoljstvo što će dogovoreni finansijski plan za izgradnju nove sportske dvorene u ovom gradu biti zvanično definisan do kraja narednog mjeseca.

Kolin je izrazio i zadovoljstvo što je projektna dokumentacija za izgradnju nove sportske dvorena završena.

"Organizatori ovog rukometnog turnira, veoma dobrog sportskog nivoa, završili su jedan broj organizaciono-tehničkih poslova bitnih za održavanje ove manifestacije koja je u svjetskom rukometnom svijetu prepoznatljiva po kvalitetu učesnika", rekao je Kolin. 

Organizatori turnira, koje je predvodio potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović, upoznali su Kolina sa propozicijama takmičenja dobojskog rikometnog turnira i o dosadašnjim pripremama, kao i ostalim aktivnostima u vezi sa održavanjem ove sportske menifestacije koja će biti održana od 16. do 20. avgusta na stadionu sportskih igara u ovom gradu.

"Posebno mi je drago da je Kolin dao veoma pozitivnu ocjenu našem organizacionom i praktičnom radu, što je od posebnog značaja ne samo za nas u Doboju kao organizatore, već i uopšte za Republiku Srpsku i BiH", rekao je Suljkanović, koji je i predsjednik Izvršnog odbora dobojskog rukometnog turnira.

On je naglasio da sve to mnogo znači za organizovanje budućih svjetskih sportskih manifestacija na ovim prostorima. 

Nakon razgovora, koji je održan u zgradi Skupštine opštine Doboj, Kolin i Suljkanović sa saradnicima obišli su teren na kojem je planirana izgradnja nove sportske dvorane i hotela, kao i ostalih pratećih subjekata koji zadovoljavaju održavanja i naprstižnijih svjetskih sportskih manifestacija.
Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine, a zbog ratnih dejstava nije održavan od 1992. do 1996. godine. Prve ekipe iz inostranstva - "Bohemijans" iz Praga, "Dinamo" iz Brašova i "Spartakus" iz Budimpešte, nastupile su 1969. godine.

Međunarodni rukometni TV turnir uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije, a očekuje se odluka o uvrštenju u takmičarski kalendar Svjetske rukometne federacije.