Rukomet
6

Demirović: Španci su favoriti, s Austrijom imamo šanse, a Finska ne bi trebala biti problem

Piše: D. B.
Halid Demirović
Halid Demirović
Rukometna reprezentacija BiH danas je saznala protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj, a to su Španija, Austrija i Finska. Bivši selektor našeg državnog tima i rukometni stručnjak Halid Demirović smatra da bh. selekcija ima realne šanse na plasman na EP.

"Španija je sigurno favorit u našoj grupi, kao i Austrija, ali mi s Austrijancima možemo igrati. Španci se nisu kvalifikovali za Olimpijske igre, rade smjenu generacija, ali su bez obzira na to favoriti. S Austrijom imamo dobre šanse, dok Finska ne bi trebala biti problem", izjavio je Demirović.

Mlađi igrači bi dobro došli našem državnom timu.

"Momci koji su već u reprezentaciji mogu iznijeti teret kvalifikacija, ali bi sjajno bilo kada bismo postojećoj ekipi pridodali još nekoliko mlađih, talentovanih igrača. Naš državni tim je definitivno na pravom putu, imamo dobru, stabilnu ekipu sa svojim stilom igranja, koja se može nositi s veoma jakim reprezentacijama. Ipak, za bolje rezultate od dosadašnjih nam trebaju tri ili četiri igrača kvalitetnih poput Malinovića, Prcea, Burića i drugih", završio je Demirović.

Podsjetimo, plasman na Euro izborit će po dvije najbolje selekcije u grupama te najbolja trećeplasirana reprezentacija kvalifikacija.