Rukomet
10

Dejan Malinović za Klix.ba: Drago mi je što prvi meč SP igramo protiv Irana

Piše: A. D.
Dejan Malinović
Dejan Malinović
Rukometaši Bosne i Hercegovine treningom u trim kabinetu hotela City u Mostaru nastavili su pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Svi igrači bili su na raspolaganju selektoru Markoviću, osim Nikola Prce i Faruk Vražalić. Radom je zadovoljan i Dejan Malinović.

“Prezadovoljan sam odnosom svih igrača prema treninzima, kao naravno i atmosferom koja je uvijek porodična. Jučer smo malo odmorili, a saigrači koji su proslavili Božić lijepo su nas počastili”, izjavio je Malinović za Klix.ba.

Rukometaši Bosne i Hercegovine sa velikim optimizmom dočekuju svoju prvu veliku smotru u karijeri.

“Svi govore da je cilj proći u drugi krug. Prema mom mišljenju je velika stvar sam plasman na Svjetsko prvenstvo. Smatram da u Kataru možemo napraviti velike stvari, a jedini problem je što smo debitanti i što je sve to za nas na neki način novo. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe”, dodao je Malinović.

Prvi meč izabranici Dragana Markovića igrat će protiv selekcije Irana.

“Smatram da od svih selekcija u našoj grupi mi imamo najbolji raspored. Iran je nepoznanica, ali vrlo vjerovatno i po kvalitetu najslabija reprezentacija u našoj grupi. Drago mi je što ćemo prvi meč igrati upravo protiv njih. Ukoliko ih pobijedimo, bit će nam kasnije lakše igrati. Opterećenje će biti manje jer potencijalno uz trijumf nad Iranom sa još jednom kasnijom pobjedom možemo u drugi krug, što bi bio odličan rezultat”, kazao je na kraju Malinović.