Španski rukometni Superkup
0

Danijel Šarić vodio Barcelonu do prvog trofeja ove sezone

Totalsport
Prvi trofej u novoj sezoni španskog rukometa pripao je Barceloni koja je u Madridu u dvoboju za nacionalni Superkup nadigrala Atletico Madrid 34-31.

Utakmica je odigrana u glavnom gradu pred 9.000 bučnih navijača Atletica, no niti takva podrška s tribina nije pomogla osvajačima španskog kupa u dvoboju s aktuelnim prvakom Barcelonom.

U početku susreta igralo se gol na gol do rezultata 7-7, a onda je Danijel Šarić s nekoliko odličnih obrana omogućio lake pogotke u napadu pa je Barcelona brzo došla do visokih 14-7. U tim trenucima trener Madriđana Talant Dušebajev na parket je poslao Ivana Balića koji je povezao redove Atletica pa se crveno-bijeli do odmora primiču na 17-13.

U nastavku je proradio i Hombrados na drugim vratima pa je Atletico potpuno uhvatio priključak na minus jedan za Barcelonu (20-19). No, tada ponovo dolazi do brzopletih grešaka u napadu Atletica koje Katalonci kažnjavaju, ponovo odlaze na plus četiri i mirno privode susret kraju.

Nezaustavljiv je u pobjedničkim redovima bio Sergej Rutenka s 12 golova, od čega je šest iz sedmeraca, a šest je dodao i Jesper Noddesbo.

Kod Atletico Madrida su Joan Cañellas i Jonas Källman postigli po pet golova.

Španski rukometni Superkup:

Barcelona – Atletico Madrid 34-31