Rukomet
0

Danijel Šarić vodio Barcelonu do pobjede

Totalsport
Danijel Šarić
Danijel Šarić
Rukometaši Barcelone pobjedom nad francuskim Chamberyjem rezultatom 28-25 krenuli su u odbranu naslova prvaka Evrope iz prošle sezone.

Evropski prvaci nisu briljirali na otvaranju nove sezone, a za pobjedu mogu zahvaliti sjajnom bh. reprezentativnom golmanu Danijelu Šariću koji je skupio čak 20 odbrana uz pet obranjenih sedmeraca, od toga četiri u drugom poluvremenu kada se lomio rezultat.

Gosti iz Francuske, za koje je drugi bh. reprezentativac Edin Bašić postigao tri pogotka, vodili su u jednom trenutku i tri gola razlike 16-13, ali je fenomenalni Šarić svojim odbranama spriječio veliko iznenađenje na samom startu nove sezone.

U redovima Barcelone pored Šarića prvo ime je bio Juanin Garcia sa pet golova, dok je kod Chamberyja reprezentativac Hrvatske Damir Bičanić postigao osam golova. Treba istaći da drugi bh. golman Nebojša Grahovac nije bio u sastavu francuskog kluba.

U A grupi Lige prvaka Zagreb CO je u četvrtak na svom parketu dobio Savehof 30-26, dok rukometaši Bosne večeras ugošćuju švicarski Schaffhausen.

Rukomet, Liga prvaka, 1. kolo, grupa A:

Zagreb CO - Savehof 30-26 Barcelona - Chambery 28-25

Bosna BH Gas - Schaffhausen (kasnije)