Odlična utakmica u zeničkoj Areni
1

Čelik savladao ekipu Goražda rezultatom 38:31

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U doigravanju trećeg kola Premijer rukometne lige Bosne i Hercegovine, u zeničkoj Areni pred oko 400 gledalaca odigrana je prava rukometna predstava između ekipe Čelika i Goražda.

U prvom djelu utakmice Čelik je krenuo ofanzivno i već u početku nabacili su svoj tempo igre koji je Goražde uspjelo da umanji, nakon rezultata 7:6 i gola Dervenčića, igra Čelika je krenula na bolje i nastavila se do kraja prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 18:11.

U drugom poluvremenu sjajni dueli Dervenćića i Kadića i odbrane Šabanovića vodile su Čelik u veliku prednost, a igra ekipe iz Goražda bila je skoro pa zanemarljiva u zeničkoj Areni.

Deset minuta prije susreta, Begagić je povećao prednost na 10 poena (33:23). Nesportsko ponašanje Biljake, igrača Goražda, izazvalo je negodovanje i provokacije s tribina, a Biljaka je sve to podržao s tim da samo nastave sa provokacijama i još dodatno "zakuhao" atmosferu.

Pet minuta prije kraja susreta, nakon svih tenzija na terenu i tribinama, ekipa Goražda uspjeva da smanji zaostak na pet golova,a publika je zadnju minutu susreta ispratila na nogama i nagradila rukometaše Zenice koji su savladali osvajača Kupa BiH rezultatom 38:31.

Dervenčić sa sedam golova bio je najefikasniji u redovima Čelika, dok je kod ekipe Goražda najefikasniji bio Biljaka sa osam golova.